Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hugo Beck

Milieu-impact van folieverpakkingen verminderen met zo dun mogelijke materiaal

Hugo Beck, leverancier van horizontale flowpackmachines, omarmt het thema van de komende editie van FachPack (24-26 september, Neurenberg), die in het teken zal staan van milieuvriendelijke verpakkingen. De fabrikant zal verschillende machines presenteren om aan te tonen dat effectieve verpakkingsoplossingen duurzame voordelen op kunnen leveren. Daarnaast zal het bedrijf de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en Industry 4.0 toelichten. 

Hugo Beck beschouwt zichzelf als een partner van zowel de sector als retail en ontwikkelt duurzame verpakkingsoplossingen. Bezoekers aan de stand zullen kunnen zien waaraan de machines van het bedrijf hun flexibele en efficiënte reputatie danken. De machines kunnen gebruikt worden voor het verwerken van nieuwe soorten verpakkingen en materialen, zodat nog beter kan worden beantwoord aan de steeds strengere milieueisen. Experts van het bedrijf zullen aanwezig zijn om specifieke behoeften van klanten te bespreken. 

In haar streven om het gebruik van plastic te minimaliseren, zal Hugo Beck demonstreren hoe er op materialen kan worden bespaard terwijl de efficiëntie kan worden verhoogd voor de productie van flowpacks, polyzakken en krimpverpakkingen. De milieu-impact van folieverpakkingen kan worden verkleind door zo dun mogelijke materialen te gebruiken zonder dat hierbij concessies aan de uiterlijke en beschermende kenmerken van de verpakking hoeven worden gedaan. Het bedrijf zal laten zien dat er in samenwerking met Mopack, een specialist op het gebied van verpakkingsfolies, in dit opzicht grote vooruitgang is geboekt. Deze vooruitgang bestaat onder meer uit de ontwikkeling van 's werelds dunste pvc-vrije polyolefin krimpfolie van slechts 7 µm. Deze verpakkingsoplossing levert per verpakking een besparing van 70% in folievolume op.

 

Bezoekers kunnen bovendien meer te weten komen over de automatiseringsoplossingen van Hugo Beck en een indruk krijgen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsmachines die Industry 4.0 ondersteunen.  Zoals het eenvoudig en snel kunnen raadplegen prestatiegegevens van de machine en de monitoring van het productieproces, wat het hele proces veel transparanter maakt. Een ander voordeel is het voorkomen van ongewenste uitvaltijd vanwege onderhoud. De digitale oplossingen van Hugo Beck kunnen aangepast worden aan de individuele eisen van gebruikers. 

Hugo Beck is al sinds de eerste editie van FachPack in 1979 als exposant op deze vakbeurs aanwezig. "FachPack is tot nu toe het platform bij uitstek geweest voor het delen van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de verpakkingssector," zegt Timo Kollmann, salesdirecteur bij het bedrijf. "Dit jaar hebben we de kans om het publiek te laten zien hoe onze oplossingen bij kunnen dragen aan het verhogen van de duurzaamheid terwijl tegelijkertijd voldaan wordt aan alle eisen die aan een effectieve verpakking worden gesteld."

 

Voor meer informatie:
Karoline Hornung
Hugo Beck Maschinenbau
Tel: +49 (0) 7123 7208-76
[email protected] 
www.hugobeck.com 

Publicatiedatum: