Bepalen of Led-groeilampen een goede investering zijn

Gebaseerd op de voordelen, die de telers ervaren met Led-groeilampen, kan een ROI-analyse (return on investment) ondernemers helpen beslissen hoe snel de terugverdientijd voor hun bedrijf zou zijn.

Omdat Led-groeilampen steeds betaalbaarder worden, overwegen steeds meer glastuinders en verticale farmers of deze vorm van verlichting hun productiesystemen ten goede zou komen. Door de getuigenissen van telers die ledlampen hebben geïnstalleerd en de positieve resultaten die zij hebben behaald met commerciële tuinbouwgewassen onderzoeken meer telers de efficiëntie die deze lampen te bieden hebben.

Vergelijking van investeringsmogelijkheden
"De informatie over rendement van investering (ROI) voor Led-groeilampen is toepasselijk op om het even welk type van materiaal telers onderzoeken om te kopen," zegt Nathan Farner, voorzitter en CEO bij North Ridge Solutions Inc. in Dallas, Texas en adviseur voor Hort Americas. "Telers zouden een bedrijfsbenadering gebruiken om volledige projectkosten van diverse oplossingen te bepalen en te begrijpen wat het kost om die oplossingen uit te voeren."

"Het vergelijken van besparingen of verhoogde opbrengsten met betrekking tot deze investeringen zou telers helpen bepalen welke optie of welk scenario het meest logisch is voor hun activiteiten. Telers zouden hun opties vergelijken en bepalen hoe lang het zou duren om hun investering terug te verdienen. Of het nu gaat om het installeren van ledverlichting of een andere hoofdinfrastructuur voor een kas, deze ROI-analyse is toepasselijk."

Lees meer bij Hort Americas (David Kuack)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven