Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe datum, nieuwe route, extra dag én SBS6

Varend Corso trekt begin juli ook door Den Haag

Bij het Varend Corso Westland gaat er volgend jaar veel veranderen. De geluiden waren er al een tijdje, maar is het ook officieel bevestigd. Het Corso gaat naar Den Haag. Maar dat is niet de enige verandering volgend jaar, want ook de datum op de evenementenkalender is aangepast. De boten zullen van donderdag 2 t/m 5 juli door de Zuid-Hollandse water trekken. 

Buiten de vakantieperiode kan meer publiek komen kijken en kunnen meer deelnemers en schippers meevaren, zo is de gedachte. Bovenop alle aanpassingen komt er ook een samenwerking met SBS6. 


Rob Baan & Rob Verlinden maken de nieuwe datum en plannen voor Varend Corso Westland 2020 bekend.

De schippers steken volgend jaar al op donderdagmiddag van wal om vanaf Honselersdijk naar Maassluis te varen. Op vrijdag leidt de route vanuit Maassluis, via Vlaardingen en Midden-Delfland naar Delft. Op zaterdag start de stoet in Den Haag en trekt het centrum in. De slotzondag wordt het ‘thuiskomen’, waarbij de deelnemers na drie dagen schitteren in de regio in het eigen Westland onthaald worden.

De betrokken gemeenten en hulpdiensten zijn akkoord met de nieuwe datum. De politie is zelfs blij met de aanpassing, omdat het buiten de vakanties en de periode van de Westlandse feestweken valt. Noteer dus alvast donderdag 2, vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020 in je agenda als corsoweekend.

SBS6
Eveneens nieuw is een samenwerking met televisiezender SBS6. Dat vergroot de bekendheid van een van de grootste evenementen van Nederland nog verder en de prachtige Westlandse bloemen, planten en groenten komen bij nóg meer mensen letterlijk in beeld.

Met alle vernieuwingen krijgt het corso een groter bereik. Miljoenen kijkers kunnen via SBS6 de voorbereidingen van het corso volgen. Met Den Haag als toevoeging aan de route rekent men op meer dan een half miljoen Haagse inwoners als potentiële extra bezoekers.

Bovendien kan Varend Corso Westland waarschijnlijk op meer media-aandacht rekenen omdat het niet langer tegelijk valt met de Canal Pride in Amsterdam. Deze vernieuwingen maken het voor corsodeelnemers en sponsoren aantrekkelijker om aan Varend Corso Westland bij te dragen.

Nieuwe elan
De organisatie heeft nog veel werk te verrichten voordat de nieuwe route een feit is. Voor het bestuur stond vast dat er iets moest veranderen. Het aantal deelnemers loopt al enkele jaren terug en ook verschillende sponsoren zijn in de afgelopen edities afgehaakt.

De nieuwe opzet moet het evenement weer een nieuw elan geven. Tijdens een eerdere bijeenkomsten afgelopen dinsdag en woensdag waar onder meer politiek, gemeenten, vrijwilligers en schippers aanwezig waren, bleek dat de veranderingen breed gedragen worden. Ook alle betrokkenen voelen de noodzaak voor verandering.

Niet iedereen direct enthousiast
De veranderingen zijn, hoe kan het haast ook anders, niet door iedereen enthousiast ontvangen. Zo laat de burgemeester van de gemeente Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, aan de WOS weten het jammer te vinden dat het Corso nu op vrijdag in plaats van zondag door Schipluiden komt. Tegelijkertijd zijn Westlanders op social media teleurgesteld dat de traditionele Westlanddag nu ook een dag is opgeschoven, van zaterdag naar zondag. 

Voor meer informatie:
Varend Corso
Publicatiedatum: