Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paprikaseizoen van start met hoge prijzen

Almería verwacht dit jaar grotere vroege paprika-oogst

De oogst van de eerste paprika's, afkomstig uit de meest vroege regio's, is al van start gegaan in de Spaanse provincie Almería. Hoewel de hoeveelheden tot nu toe beperkt zijn, wordt er dit jaar een lichte groei van de oogst van vroege paprika verwacht, aangezien er eerder geplant is. Het weer is gunstig geweest en de vruchtzetting was goed, hetgeen een goede oogst belooft.

"De telers hebben dit jaar meer vroege dan late paprika geplant. Op die manier hebben ze meer mogelijkheden om over te stappen op andere gewassen voor de voorjaarsoogst wanneer de herfstoogst niet goed uitvalt qua opbrengsten of prijzen", vertelt José Antonio Baños, directeur van Ejidomar.

Het seizoen gaat van start met hoge prijzen, iets wat niet erg gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Dat geldt met name voor de gele en rode California paprika en de langwerpige rode Lamuyo paprika.

Ejidomar, gevestigd in Almería, werkt ook met courgette, aubergine en komkommer. De oogstramingen voor deze gewassen zijn normaal met een verwachte lichte groei voor de komkommeroogst.

 

Voor meer informatie:
Ejidomar
José Antonio Baños                                  El Ejido, Almería
T:+34 950483511
[email protected]
www.ejidomar.es

Publicatiedatum: