Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonne-energiebedrijf levert energie aan kassen in Verenigde Arabische Emiraten

Themar Al Emarat heeft gekozen voor Cat-dealer Al-Bahar om een hybride energieoplossing te leveren van 5,94 MW voor de nieuwe landbouwfaciliteit in de regio Al Kaheef in het Emiraat van Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten.

De oplossing van Al-Bahar en Caterpillar omvat bijna 23.000 Cat PVT117 fotovoltaïsche modules die tot 2,7 MW aan zonne-energie opwekken en vijf Cat 3412 dieselaggregaten die 3,24 MW aan vermogen leveren. Het systeem wordt ondersteund door een netstabiliteitsmodule van 286 kWh/250 kW die wordt geleverd door een Cat energieopslagsysteem en Cat BDP bidirectionele omvormers. Een Cat Microgrid-hoofdcontroller beheert automatisch het gehele systeem en maakt gebruik van Cat Connect Remote Asset Monitoring voor het in realtime verzamelen en off-site monitoren van systeemprestatiegegevens.

Het zonne-energiepark in Themar Al Emarat, dat eind 2019 in bedrijf moet worden genomen, zal het grootste micronetwerk op één locatie in de VAE zijn. Themar Al Emarat, een toonaangevende teler in het Midden-Oosten, zal het systeem gebruiken om stroom te leveren voor koelapparatuur, waterkoeling, champignonteelt en andere teeltprocessen. Het bedrijf zal champignons, sla en andere gewassen produceren die lokaal worden gebruikt en geconsumeerd.

"Voor technologisch geavanceerde telers die klimaatbeheersystemen gebruiken om de teelt tijdens de zomer in de VAE te ondersteunen, maken de energiekosten het grootste deel uit van de exploitatiekosten op de lange termijn," zegt Dr. Ghanem Al Hajri, president van Themar Al Emarat. 

Geavanceerde hybride energieoplossingen van Caterpillar
De Cat Master Microgrid Controller en het Cat-energieopslagsysteem maken deel uit van Caterpillar's technologiepakket voor hybride energieoplossingen, dat is ontworpen om de brandstofkosten te verlagen, de energierekening te verlagen, de emissies te verlagen, de totale eigendomskosten te verlagen en tegelijkertijd de energiebestendigheid te verhogen, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. De belangrijkste producten omvatten:

"Caterpillar en het Cat-dealernetwerk bedienen een breed scala aan industrieën, daarom is het voor ons van cruciaal belang om elke toepassing van de klant te benaderen zonder een vooraf bepaalde voorkeur voor een specifieke technologie voor energieopwekking," aldus Joel Feucht, general manager van Caterpillar's Large Electric Power business. "We hebben een krachtige mix van conventionele en duurzame energieopwekkingsproducten, ondersteund door wereldwijde expertise en lokale ondersteuning."

Voor meer informatie:
Caterpillar

[email protected] 
www.cat.com/microgrid 

Publicatiedatum: