P. Van De Velde Group doet zesde overname in twee jaar tijd

“Leveranciers staan onder druk om over te schakelen van plastic naar kartonnen verpakkingen”

Tholen – Twee weken geleden maakte P. Van De Velde Group bekend dat ze FP Packaging uit Lokeren volledig overnemen. De overname is de zesde overname in ruim twee jaar tijd voor het verpakkingsbedrijf. Met de overname bouwt de groep haar vouwkartonactiviteiten verder uit. “Wij zijn als bedrijf niet actief opzoek naar bedrijven om deze over te nemen, maar bedrijven bieden zichzelf aan. We zijn geïnteresseerd in bedrijven die actief zijn in nichemarkten”, vertelt Philip Vanbelleghem, CEO van P. Van De Velde Groep.

Door het bundelen van bedrijven in één groep biedt P. Van De Velde mogelijkheden om zo goed mogelijk in te spelen op de groeiende vraag naar kartonnen verpakkingen. “Leveranciers van voedingsmiddelen waaronder groenten en fruit staan onder druk van consumenten en warenhuizen om over te schakelen van plastic naar karton. Tevens is er in veel landen al een nieuwe wetgeving van kracht die het gebruik van plastic ontmoedigt”, aldus Philip. “Vandaag de dag is plastic nog altijd goedkoper dan karton, maar je ziet dat steeds meer AGF-producten in kartonnen trays met nog maar een dun laagje plastic in de schappen liggen.”

Voor de AGF-sector levert P. Van De Velde Group zowel transport als consumentenverpakkingen. “Naast de anti-plastic trend merken we ook dat de verpakkingen steeds kleiner worden. Vroeger kocht men alles in grootverpakking, maar consumenten kopen tegenwoordig een stuk anders. Daarnaast zijn er steeds meer exclusievere producten die men niet in grootverpakking koopt, maar in een kleine tray”, vervolgt Vanbelleghem. “Tevens kunnen kartonnen verpakkingen het marketingeffect van de verpakking verhogen. Karton kan men veel beter bedrukken dan plastic. We hebben zelfs een verpakking ontwikkeld en hiervoor een verpakkingsmachine gebouwd, die het mogelijk maakt een verpakking te produceren voor groenten en fruit , die de huidige plastic verpakking volledig kan vervangen.”

“In Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is men al veel langer bezig met verantwoord verpakken. In België en Nederland loopt men op dit gebied een stuk achterop, maar het is positief dat onze jongere generatie steeds meer aandacht schenkt aan de milieuproblemen. Het gebruik van volledig recycleerbare kartonnen verpakkingen past daarom mooi in de tijdsgeest van nu. Daarnaast is het gebruik van karton voor sommige producten een stuk hygiënischer. Laatst hebben we een kartonnen verpakking voor witloof ontwikkeld, omdat de plastic bakken niet goed gekuist werden waardoor er problemen ontstonden met de voedselveiligheid. Met een nieuwe kartonnen verpakking kan men er zeker van zijn dat de verpakking voor 100% hygiënisch is”, zegt Philip.  

Jaarlijks produceert P. Van De Velde Groep jaarlijks zo’n 70.000 ton verpakkingen en heeft momenteel tien productiefaciliteiten onder zijn hoede. De verpakkingen voor de AGF-sector worden in het Poolse Poznan en in Wetteren geproduceerd.

Voor meer informatie:
P. Van De Velde Group
Dendermondesteenweg 125
9230 Wichelen
+32 (0)93690015
info@cartonpvandevelde.be
www.vandeveldepackaging.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven