Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tuta absoluta wijdverspreid in Nigeriaanse tomaten"

Tuta absoluta is een ernstig invasieve soort in Nigeria. Reden voor onderzoekers om de verspreiding in het land in kaart te brengen. Entomologen van het International Centre of Insect Physiology and Ecology in Nairobi (Kenia) hebben samen met wetenschappers van het National Horticultural Research Institute in Ibadan (Nigeria) tussen maart 2017 en juli 2018 de verspreiding van de Tuta absoluta onderzocht.

Het onderzoek werd uitgevoerd op 528 verschillende locaties in 11 staten in Nigeria en de resultaten werden online gepubliceerd op 7 augustus in het Journal of Plant Diseases and Protection.

"De resultaten toonden aan dat de plaag aanwezig is en vaste voet aan de grond heeft gekregen in alle 360 ​​onderzochte locaties in het noorden en zuidwesten van Nigeria. De betekenis van deze bevindingen is ernstig, aangezien het ongedierte zich na zijn komst in 2015 snel heeft verspreid. De inkomens van de mensen die afhankelijk zijn van de tomatenteelt ​​kunnen bovendien mogelijk worden bedreigd door de impact van deze plaag."

Bron: Pascal Osa Aigbedion-Atalor, Abiola O. Oke,Abiola A. Oladigbolu, Adejumo A. Layade, Igho B. Igbinosa, Samira A. Mohamed, 'Tuta absoluta (Lepidoptera: Gelechiidae) invasion in Nigeria: first report of its distribution', August 2019, Journal of Plant Diseases and Protection.

Publicatiedatum: