Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nederlandse bedrijven lonken naar vestiging Canada

Volgens Matthew Johnson, bij de WindsorEssex Economic Development Corporation verantwoordelijk voor het werven van bedrijven, wil een groot aantal Nederlandse bedrijven met een specialisatie in glastuinbouwtechnologie hun activiteiten uitbreiden naar de Windsor-Essex regio. Matthew maakte deel uit van een groep lokale afgevaardigden die in juni aanwezig waren op GreenTech.

"We weten dat de Nederlandse agri-tech sector de beste is ter wereld," zei hij. "Daarom willen we van hen leren en bekijken welke delen van deze technologieën we in onze lokale economie kunnen toepassen."

Volgens Johnson hebben de afgevaardigden tijdens de beurs 22 Nederlandse bedrijven ontmoet die "hier veel telers van dienst zijn." Hij voegde toe dat vijf van deze bedrijven binnenkort een bezoek zullen brengen aan de regio Windsor-Essex.

"Deze bedrijven weten dat er hier een groot klantenbestand beschikbaar is voor hen. Op 18 juli heeft bijvoorbeeld al een bedrijf een bezoek gebracht aan de regio die zeer geïnteresseerd is in het opzetten van een verkoop- en distributiekantoor. Ze willen dan ook hun technici hier mee naartoe nemen ... die vervolgens ook de glastuinbouwsector hier van dienst kunnen zijn."

"Er zijn een aantal telers die zeiden: "We krijgen al veel van onze goederen uit Nederland, maar we importeren dit alleen. De kennis en expertise ontbreekt hier. Als iets kapot gaat, duurt het een poos voordat we het binnenkrijgen."

Lees het volledige artikel op CBC.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven