Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie maakt onderzoekers blij met zijn behaarde wantsen?

Wie wantsen wil vangen, moet ze eerst wel hebben. Daarom roept Koppert Biological Systems telers op om van zich te laten horen als ze behaarde wantsen hebben. Koppert neemt ze graag van deze telers over om mee te testen.

Binnen het project ‘Visuele attractie van plagen’ wordt gezocht naar nieuwe methodieken voor optimale monitoring en mass-trapping van de plagen behaarde wants en de Californische trips. Voor het onderzoek naar vangmethodieken van de behaarde wants is het van belang om een kweek op te zetten om deze gericht in te zetten in het onderzoek. Voor de kweek hiervan worden behaarde wantsen uit de praktijk gezocht.Wanneer telers met wantsen zich melden, zullen medewerkers van Koppert een groot aantal (tientallen) wantsen verzamelen op het bedrijf waarna deze ingezet worden in de kweek bij Koppert.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research in samenwerking met de Lincoln University uit Nieuw-Zeeland en de Zweedse Lund University. Financiering vind plaats via Glastuinbouw Nederland, Koppert BV en ministerie van LNV via de Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.

Wantsen melden?
Contact opnemen kan met Koppert via Bart de Graaf bdgraaf@koppert.nl of tel. 06 8317 8288. De informatie wordt vertrouwelijk behandeld. 

Publicatiedatum: