Amerikaanse apotheek legt verse groenten en fruit in het schap

In de Verenigde Staten zijn er veel landelijke gebieden waarvan de inwoners flinke afstanden af moeten leggen om inkopen te doen. In 2017 werd in het kader van een project om deze regio's van verse lokale AGF te voorzien de eerste zogenaamde 'Farmacy' geopend in een echte apotheek in Keeseville, in de staat New York. Binnenkort wordt het project uitgebreid naar een tweede dorp in Essex County. 

Kiana French, coördinator van het Farmacy Project, legt uit dat het project in het leven geroepen is om lokale verse AGF aan te bieden. "Telers oogsten één tot twee keer per week dus de producten zijn echt vers. Bovendien weten we exact hoe en waar de producten geteeld zijn."

French legt uit dat ze op zoek was naar bedrijven die ruimte beschikbaar hadden en geïnteresseerd waren in het project. De apotheek in Keeseville was meteen erg enthousiast over het concept en stelde een ruimte beschikbaar. "Toen de lokale supermarkt in 2013 voorgoed haar deuren sloot, hadden inwoners van onze stad geen toegang meer tot verse producten. Vanaf dat moment moesten zij noodgedwongen inkopen doen bij Stewart's en Family Dollar maar de keuze op het gebied van verse AGF is bij deze retailketens zeer beperkt. Om deze reden is dit project opgezet. We kunnen op deze manier lokale groenten en fruit en basisproducten aanbieden."

Volgens een artikel op wamc.org¸ wordt de nieuwe locatie in week 32 officieel geopend. French is van mening dat het project flexibel genoeg is om aan de behoeften van de plattelandsgemeenten tegemoet te komen.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven