Geert Baecke, Tino's fruit, teelt voor het eerst kruiden uit eigen kas

"Goede verkoop dankzij Zeeuwse Kust"

Tholen – Hoewel het normaal wat rustiger is in de zomermaanden, is het bij Geert Baecke van Tino’s uit het Belgische Knokke-Heist alle zeilen bij. “Het is druk deze zomer. We hebben het geluk dat we de kust van Zeebrugge in België tot Breskens in Nederland kunnen voorzien van groenten en fruit. Vooral de horeca is een belangrijke afnemer en zij draaien overuren deze zomer. Het is dit jaar vooral druk aan de Zeeuwse kust. De drukte aan de Belgische kust valt mee. Dat komt omdat de Zeeuwse kust druk bezocht wordt door Duitse toeristen die altijd wel aan het strand te vinden zijn. De Belgische strandgangers wachten het weer wat meer af voordat ze massaal richting de zee trekken.”

Asperges en aardbeien
Geert heeft een paar weken geleden net zijn laatste asperges verkocht. “Er was veel aanbod op de markt en we konden ze verkopen tegen een gunstige prijs aan de klanten. De aardbeien, ook een product dat we veel verkopen, zijn redelijk duur op het moment. Dit komt door de hittegolf eind juli die veel van de aardbeien heeft verschroeid.”

Zomerproducten
De producten die Geert verkoopt komen zoveel mogelijk uit de eigen regio. “We halen onze producten vooral uit Roeselare en Mechelen. De kersen komen uit Borgloon vanwege de kwaliteit. Producten die het deze zomer goed deden zijn naast de kersen ook het zachtfruit, komkommers, tomaten en gemengde sla. Naar sinaasappelen was er veel vraag vanuit de horeca voor de vers geperste jus d’orange.”

Eetbare bloemen zitten ook in het assortiment

Eigen kruiden
Dit jaar heeft Geert voor het eerst kruiden uit eigen kas. “Vorig jaar heb ik een serre kunnen overnemen van een kruidenkweker. Op een stuk van een halve hectare teel ik nu mijn eigen kruiden als postelein, rucola, tijm, rozemarijn, etc. Hierdoor ben ik, op dille en basilicum na die ik niet meer heb kunnen inzaaien dit jaar, volledig zelfvoorzienend in de kruiden. De meest gangbare kruiden heb ik hiermee aanwezig in het assortiment.”

Voor het eerst dit jaar teelt Geert zijn eigen kruiden voor de horeca

Naar de herfst toe wordt het weer wat rustiger in de handel voor Geert. “Naar de winter toe krijgen we weer een interessante periode voor champignons, truffels, eetbare bloemen en andere wintergroenten. Voor de kruiden halen we de producten dan wel uit het buitenland zoals Israël en Ethiopië. Dit doen we samen met een collega uit de buurt.  

Voor meer informatie:
Geert Baecke
Tino's Fruit
Sluisstraat 55-57
8300 Knokke-Heist
tel: 050-612201
fax: 050-616267
gsm: 0475-606133
geert@tinos.be
www.tinos.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven