Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2 t/m 6 september themaweek van de reststromen én biobased bouwmaterialen

Tuinbouwreststromen verzilveren

Reststromen gebruiken voor de Biobased economie biedt enorme kansen voor de glastuinbouw. Maar hoe zien die kansen eruit? Hoe zijn ze verzilveren? En hoe werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen hieraan samen? Daarover gaan drie themaweken die Greenport West-Holland voor het project Bioboost dit najaar organiseert.

Biobased bouwmaterialen 
De eerste is 'De week van tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen' van 2 tot 6 september. Tijdens deze week kunnen mensen onder meer deelnemen aan een excursie op 3 september en een mini-symposium op 5 september. Daarnaast besteedt de Greenport deze week online veel aandacht aan tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen.

3 september: Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo)
Op dinsdagochtend 3 september (9.30-12.30 uur) is er een excursie bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam. Tijdens de rondleiding komen de duurzame concepten, systemen en productopstellingen op het gebied van duurzaam bouwen, met natuurlijk speciale aandacht voor biobased oplossingen, aan bod. 

5 september: Mini-symposium 'Tuinbouwreststromen en biobased bouwmaterialen'
BlueCity in Rotterdam - gevestigd in het oude zwembad Tropicana, aan de oever van de Maas - is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Een mooie locatie dus voor een mini-symposium over mogelijkheden van tuinbouwreststromen voor toepassing in biobased bouwmaterialen. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt (9:00 - 12:30 uur inclusief lunch). 

Aanmelden kan hier.

bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: