Brexit maakt Britse Pond de slechts presenterende valuta ter wereld

De Britse Pond doet het de laatste tijd niet zo goed. Sterker nog, de waarde van de munt is gedaald tot het laagste niveau sinds 2017 en het is de slechts presterende grote valuta van de laatste maand en het gehele jaar. Nu de valuta weer onder druk wordt gezet door de Euro, staat de GBP/EUR-wisselkoers op het laagste niveau van 2019 tot nu toe: 1,1058 (16 juli 2019). De markten richten zich nu op de groeiende verwachting dat er 31 oktober een 'no deal'-Brexit zal worden afgesproken. 

De dalingen komen nadat Boris Johnson, de grootste kanshebber voor de positie van premier, tijdens een debat zei hij dat hij de 'backstop', die onderdeel is van de Brexit-deal tussen de EU en het VK en waarmee een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland wordt voorkomen, wil schrappen.

De verkoop van de pond kreeg tractie toen er berichten kwamen dat 'Team Johnson' serieus overwoog om de gesprekken in het parlement op te schorten voor de Brexit-deadline, zodat de parlementsleden een 'no-deal' niet kunnen voorkomen.

Bron: poundsterlinglive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven