Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zware sneeuwval op komst

Sneeuwval gaat vandaag maar vooral vrijdag het verkeer in grote delen van Nederland parten spelen. Vanmiddag trekt een eerste front met winterse neerslag vanuit het noordoosten over Nederland. Dat gaat gepaard met sneeuwbuien die op Sinterklaasavond in het binnenland enkele centimeters sneeuw brengen. Aan zee valt mogelijk enig tijd natte sneeuw. Bovendien wordt het verraderlijk glad. Het gaat na de sneeuwval opvriezen. Met temperaturen die dan tussen 0 en min 5 graden liggen, kan de ochtendspits morgen chaotisch verlopen.

Komende vrijdag lijken de problemen nog groter te worden. Een actieve storing trekt dan vanuit het westen Nederland binnen maar lijkt met zijn kern juist over Belgiƫ te trekken. Daardoor ontstaat er bij ons een harde zuidelijke wind, mogelijk zuidoost. Op de storing gaat het in het binnenland langdurig sneeuwen bij een harde wind. Aan zee brengt de storing regen of natte sneeuw. Er lijken zich op tal van plaatsen problemen te gaan voordoen.

Na de passage van de storing gaat het in het weekeinde boven de sneeuw hard vriezen. De temperaturen dalen zaterdag en zondag in de nacht naar waarden tussen 5 en 10 graden onder nul en lokaal kan het zelfs streng gaan vriezen. Overdag noteren verschillende plaatsen de eerste ijsdagen. Volgende week gaat het zowel overdag als in de nachten harder vriezen.


bron: Telegraaf.nl
Publicatiedatum: