Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert van Ooijen, Van Ooijen Groenten en Fruit:

"Alle grote handelshuizen kijken met een schuin oog naar de klokprijzen in België"

Tholen - Al ruim 25 jaar is Van Ooijen Groenten en Fruit actief om haar Nederlandse klanten te bedienen met groenten en fruit van de Belgische veilingen. " 's Morgens gekocht, is 's middags geleverd. We werken niet met voorraad. Dat kan weleens een nadeel zijn als iemand na de veiling product wil kopen, maar dat weegt niet op tegen het voordeel dat we altijd versproduct hebben", vertelt Robert van Ooijen. 

"Feitelijk zijn we een verlengstuk van de Belgische veilingen. Met een eigen kwaliteitscontrole bieden we onze klanten een extra service aan en dat alles zonder eigen pand en onnodige overheadkosten. Belgiƫ is altijd wel een 'leading' markt geweest en dat wordt niet minder. De veilingen vormen gewoon het grootste verkoopapparaat van West-Europa. Alle grote handelshuizen kijken 's morgens met een schuin oog naar de klokprijzen in Belgiƫ", zegt Robert.

"Vroeger zaten we echt met name in de aardbeien en speciale slasoorten, maar nu leveren we eigenlijk alle Belgische kasgroenten. Met name de specialties als Coeur de Boeuf- en San Marzano-tomaten zijn de laatste jaren flink in opkomst. Momenteel staat er een leuk aanbod op de veilingen. Gelukkig wordt het nu wat warmer, dat is altijd goed voor de verkoop", vertelt Robert.

"Het zachtfruitaanbod is momenteel behoorlijk groot en daardoor zijn de frambozen en bramen momenteel niet al te duur. Aardbeien worden momenteel in veel verschillende soorten aangeboden. Dat scheelt soms wel 40-50 cent per pond. Kwalitatief verschillen de aardbeien van de vollegrond en kas behoorlijk. De kasaardbeien zijn langer houdbaar, maar de vollegrondsaardbeien hebben meer zonuren gehad en dat proef je. Zo heb je voor elk segment je klanten", vertelt Robert.

"In de kasgroenten zien we dat de paprika's voor het zomerseizoen goed aan de prijs blijven. Prijzen van 1,10 euro voor rode paprika's en 1,20 euro voor gele zijn behoorlijke prijzen voor half juli. Het aanbod bestaat bij alle kleuren hoofdzakelijk uit grote paprika's (95+), kleine paprika's zijn er maar weinig", vertelt Robert. "Aubergines zijn nog altijd laag in prijs, maar zitten wel iets meer in de lift en dat geldt ook voor de tomaten en courgettes. Verder vind ik de Cherrystar-tomaatjes opvallend lang duur blijven, die zijn al geruime tijd 3,50 euro per kilo."

"Belgen staan erom bekend dat ze veel aandacht schenken aan de producten. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden ten opzichte van andere landen. Als klanten bij ons kopen, weten ze dat ze mooie handel krijgen. Onze drie eigen gecertificeerde keurmeesters voorzien de aangekochte producten van een extra kwaliteitscontrole voordat we het uitleveren aan onze klanten. Dit is een extra controle op het toch al strenge Belgische lastenboek. En soms zal dat voor de tuinders best wrang zijn. Zo is de sla al weken niks waard en moet een tuinder zijn uiterste best doen om 10 cent voor zijn krop te krijgen. Of hij levert Elite-trostomaten - de beste die er zijn - voor maar 45 cent. Maar dat is inherent aan onze handel. Soms zit het mee en soms zit het tegen", besluit Robert.

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +3215565531
Mobiel: +31651545998
[email protected] 
www.vanooijenbv.nl