Japanse delegatie uit Kochi bezoekt Westlands bedrijfsleven

Een brede delegatie, bestaande uit hoge vertegenwoordigers van de Japanse overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers, bezoekt komende dagen Westland. Wethouder  Zwinkels ontving gisteren Mr. Arima, Deputy Director General of the Department of Agricultural Development, en zijn delegatie in World Horti Center.

De wethouder benadrukte de jarenlange relatie tussen Kochi en de gemeente Westland. Doel van het bezoek is om Westlandse bedrijven te ontmoeten die een rol kunnen gaan spelen in de verdere ontwikkeling van het tuinbouwcluster in Kochi.

In de komende jaren wil het kabinet Abe miljoenen euro’s gaan investeren in Kochi om hun tuinbouwcluster verder te ontwikkelen in samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven. Hier kunnen bedrijven een belangrijke bijdrage aan leveren. Het Japanse kabinet ziet Nederland als voorbeeldmodel dankzij de relatie en de toenemende noodzaak van Japan om de land- en tuinbouw te moderniseren. 

Tuinbouwvriendschapsrelatie
Gemeente Westland heeft sinds 2009 een tuinbouwvriendschapsrelatie met de provincie Kochi. Westland heeft in de afgelopen 10 jaar een uitstekende uitgangspositie in Japan verkregen, mede dankzij Kochi en de vele hoogstaande bezoeken van ministers, universiteiten en CEO’s aan Westland. 

In de afgelopen jaren is de productiviteit van de groententeelt in Kochi enorm gestegen en vervult zij een voorbeeldfunctie in Japan. Dit is een direct gevolg van de technologische innovaties in de kassen door de samenwerking met Westlandse bedrijven.

Met de Nederlandse ambassade in Tokio, Ministerie van EZ en Japanse ambassade in Den Haag is een nauwe samenwerking opgebouwd. Ze zijn belangrijke partners voor Westland. Vanuit Lentiz loopt bovendien al jaren een uitwisselingsprogramma van MBO studenten met Kochi.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven