De groothandelsmarkt München staat voor een ommekeer: na lang heen en weer gepraat heeft men besloten om de oude locatie in de stad te renoveren. Daar moeten nieuwe gebouwen en een nieuwe infrastructuur ontstaan. Veel grotere bedrijven hebben zich reeds teruggetrokken uit de groothandel of willen dat in de toekomst doen. Waarom het groothandelsterrein voor Euro Pool System desondanks een belangrijke plaats blijft, legt verkoopleider Marian Polomski hieronder uit.


De groothandelsmarkt midden in de stad

Euro Pool System heeft een inzamelplaats voor haar kratten geïntegreerd in het magazijn van een handelaar als service voor de klanten van het bedrijf op de groothandelsmarkt. "Door onze inzamelplaats hebben onze klanten enkele voordelen: we kunnen zo de volledige statiegeldwaarde voor groene kratten uitbetalen en maken ook vrije handelaren het gebruik van ons systeem mogelijk. Daarom zijn we op alle grote groothandelsmarkten in Duitsland vertegenwoordigd: Stuttgart, Frankfurt am Main, Mannheim, Keulen, Hamburg, Berlijn, Bielefeld en Hannover." Bij de inzamelplaatsen kan men één krat of drieëndertig pallets afgeven en alles daar tussenin: "Jaarlijks komen er 1,2 miljoen kratten bij de inzamelplaats in München binnen."

Mateusz Gruchala (rechts) en Franco Corrias (links) houden zich bezig met de binnenkomende kratten.

"Als de handelaren niet weten waar ze hun kratten naartoe terug moeten brengen, zorgt dat voor hen en voor ons voor verliezen", weet Marian. Op de groothandelsmarkt zijn circa vijftig handelaren partner van Euro Pool System. Daarnaast zijn er nog circa vijftig klanten uit de ruime regio rondom Hamburg die hun kratten afgeven wanneer zijn inkopen komen doen op de groothandelsmarkt.


De ingang van de verzamelplaats

Juist vanwege deze vrije handelaren, waaronder markthandelaren, gastronomen en kleine retailers, is het behoud van de huidige standplaats de juiste stap, aldus Marian: "De groothandelsmarkt is en blijft een belangrijk bestanddeel van de Duitse handel. Helaas nemen enkele grote handelaren afscheid van de groothandelsmarkt, wat een verlies voor de locatie betekent. We moeten natuurlijk ook na gaan denken over de logistiek als onze klanten niet meer centraal hier op het terrein gevestigd zijn - tenslotte is dat echter slechts een kwestie van planning."

De deskundige ziet hier een goede toekomst voor de inzamelplaats. "We willen op de groothandelsmarkt blijven en daarmee ook een sterk signaal voor deze locatie afgeven. Ook in de toekomst willen we onze afnemers een goede service bieden en kleinere handelaren dezelfde mogelijkheden binnen ons systeem geven."

Voor meer informatie:
Marian Polomski
Euro Pool System International (Deutschland) GmbH
Rosental 8
53332 Bornheim
Tel.: +49 (0)22 22 / 911 300
E-mail: info.de@europoolsystem.com 
Web: www.europoolsystem.com