Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Luuk van Duijn (Gebr. van Duijn) over Tracey RZ:

"We oogsten minder klasse 2"

Na een proefplanting besloot auberginebedrijf Gebr. Van Duijn dit teeltseizoen te switchen van Rosheen RZ naar Tracey RZ. Op de locatie in Steenbergen (8,5 ha) werd op 5 december geplant. Luuk van Duijn koos voor onderstam Kaiser RZ en een dichtheid van 4,5 stengels/m².

Hoe bevalt Tracey RZ tot nu toe?
“Heel goed. De resultaten zijn zoals bij de proeven. We realiseren een hoge productie en oogsten een betere kwaliteit. Dit ras vraagt wel om wat meer arbeid dan we gewend waren. De planten zijn simpelweg langer en dus moet er meer gedraaid en getopt worden. Vanaf volgende week schroeven we de oogstfrequentie wat terug. Van 2 keer rond in de week gaan we dan naar 5 keer 1/3. Door de zaterdag over te slaan, proberen we iets grover te worden.”

De verschillen met Rosheen?
“Tracey heeft een betere uitgroei van de vruchten en aanzienlijk minder last van roodverkleuring. De opbrengst ligt een paar kilo hoger en we oogsten minder klasse II. Qua teelt moeten we generatiever sturen. Daarom hanteerden we in het begin bijvoorbeeld een hogere EC-waarde (3) en momenteel  stel ik een wat diepere voornacht in (16ºC). We moeten het gewas wat rustiger houden.”
 
Houdt Tracey zijn kwaliteit voldoende vast?
“De warme dagen van de afgelopen weken is Tracey netjes doorgekomen. De vruchten houden zich goed en het gewas oogt, zeker gezien de omstandigheden, nog fris. Wel ben ik benieuwd naar het najaar. Een vol gewas en vochtig weer zijn meestal niet zo’n goede combinatie. Aan ons de taak om de plant zo open en generatief mogelijk te houden. Rosheen kwam deze periode altijd zonder smetje door, Tracey hopelijk ook.”

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]   
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: