Mexicaanse onderzoekers ontwikkelen de pittigste chilipeper ooit

Een groep onderzoekers van het Wetenschappelijk Onderzoekscentrum van Yucatan (CICY) hebben de pittigste Habanero-chilipeper ooit ontwikkeld. De recent gepatenteerde variëteit, die de naam 'Kisin' heeft gekregen (wat in Mayataal duivel betekent), is lichtgroen wanneer hij nog niet rijp is en wordt rood wordt wanneer hij volledig rijp is. Hij weegt 13,81 gram en heeft drie tot vier locules.

Op de Scoville-schaal (die de scherpheid van pepers meet) bereikt de Kisin habanero 670,325, hoger dan Manzano-, Chiltepín-, piquín- of andere Habanero-chilipepers.

Het onderzoek om deze nieuwe variëteit te creëren, werd geleid door Nancy Santana Buzzy, een onderzoeker bij de afdeling Biochemische en Moleculaire Plantbiologie van de CICY, Adriana Canto Flick en Susana Alejandra Aviles Viña.

Eduardo Balam Uc, het hoofd van de zaadproductie-afdeling van de CICY, verklaarde dat tot nu toe drie van de tien geregistreerde variëteiten van habanero van CICY een patent hebben: de Maya Ek, Mayan K'iin en, meest recent, de Kisin-variëteiten.

Bron: mexicodesconocido.com.mx 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven