Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook positieve geluiden over andere producten

Italiaans tomatenseizoen goed ondanks groei areaal met dertig procent

"Het seizoen van de zomergroenten is in volle gang en de verwachtingen zijn veelbelovend. De prijzen van rode en groene tomaten schommelen rond de €0,70 per kilo, de komkommers hebben een prijs van  €0,60 per kilo, paprika's €1,30 en friggitello-pepers €1,10 per kilo", leggen Aniello en Carmine Migliaro uit, eigenaren van Azienda agricola San Valentino.

Het bedrijf is gevestigd in San Valentino Torio en beslaat 20 hectare waarvan 70% met kassen. Bovendien beschikt het over een eigen wagenpark met koelwagens die het mogelijk maken de gewassen door heel Italië en het buitenland te vervoeren.

"De prijzen voor de tomaten zijn goed dit jaar, terwijl het seizoen van vorig jaar teleurstellend was met een gemiddelde prijs die schommelde rond de € 0,30 per kilo. Bovendien is het areaal van de tomaten dit jaar met 30% gestegen als gevolg van de hogere vraag."

"Onze seizoensgroenten worden via de binnenlandse keten op de markt gebracht en worden afzet op de algemene markten van Rome en Verona. We telen en verpakken vers fruit en kunnen onze kopers dagelijks leveren."

"De prijzen voor sperziebonen zijn ook positief met €2,30 per kilo. Ongeveer drie jaar geleden kochten we een oogstmachine om het gebrek aan arbeid op te lossen. We zijn nu een van de twee bedrijven in Campanië die een dergelijke machine bezitten."

"Het peperseizoen verloopt ook goed, hoewel er hogere investeringen nodig zijn in economische en arbeidsvoorwaarden."

"Rassen-innovatie is essentieel om met de tijd mee te kunnen gaan, maar beurzen zijn ook belangrijk voor trainings- en vergelijkingsdoeleinden. We zullen in september deelnemen aan Fruit Logistica Asia. Wat de toekomst betreft, willen we investeren in biologische teelten omdat ze duurzamer zijn voor het milieu en onze gezondheid."

Voor meer informatie:
Azienda agricola San Valentino
Via Cesina Pugliano 28
84010 San Valentino Torio (SA)- Italië
Tel.: +39 081 5185075
[email protected]
www.aziendagricolasanvalentino.it 

 

Publicatiedatum: