Speciale AGF muur bij Pick n Pay

Zuid-Afrika retailer introduceert plastic- en verpakkingsvrije zone

Pick n Pay (PnP) heeft in 13 winkels door het hele land een 'naakte' AGF muur geïntroduceerd - een plastic- en verpakkingsvrije zone - als onderdeel van een proef om de bereidheid van consumenten tot het overstappen van voorverpakte voeding naar losse producten te meten. 

Paula Disberry van Pick n Pay zei dat plastic afval voor veel klanten een zorg blijft en dat deze proef hen de keus geeft tot het aanschaffen van dagelijks AGF zonder plastic verpakking. 

Volgens Disberry zal de verpakkingsvrije muur 12 losse AGF producten aanbieden, waaronder kastanjechampignons, portabella's, rode en groene pepers, paprika's, aubergines, broccoli, maïs en kool. Deze komen naast de 35 losse producten te liggen die al aangeboden werden. 

"Het bedrijf is enthousiast over deze innovatie en hoopt dat het assortiment losse producten zich uitbreidt. Momenteel bedraagt de afzet van losse producten slechts 10% van alle AGF van PnP. We willen onze 'naakte muur' uitbreiden, maar het moet wel de moeite waard zijn en geen onverwachte consequenties hebben. Het verminderen van plastic afval heeft voordelen, maar we moeten tijdens het proces geen voeding verspillen."

Bron: iol.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven