Interfresh Eurasia van 16-18 oktober 2019, Antalya

Inkopers en exporteurs AGF ontmoeten elkaar in Turkije

Afgelopen week werd in Ankara de presentatie van de komende Interfresh Eurasia 2019 gehouden die zal plaatsvinden van 16-18 oktober in Antalya. Interfresh Eurasia is een van de grootste beurzen die door Turkije georganiseerd worden op het gebied van AGF, opslag, verpakking en logistiek. 

Murat Ozer van Antexpo Fairs - de firma die de beurs organiseert -  verklaarde dat de beurs wil uitbreiden met twee nieuwe onderdelen: de eerste omvat irrigatiesystemen en de andere omvat landbouwapparatuur en -machines. 

Hij noemde dat de vorige beurs in Antalya 26 landen bijeenbracht die vertegenwoordigd werden door inkopersdelegaties en individuele bezoekers. Het totaal aantal deelnemers kwam op 15.500. "Het idee is om alle aanbodketens bij elkaar te brengen." Hij voegde eraan toe dat de beurs de hele keten 'van teelt tot op het bord' wil dekken. 

Met de steun van overheidsinstanties, ministeries en 'internationale vrienden', zoals buitenlandse diplomatieke missies en handelsattachés, verwacht hij dat Antalya en Interfresh Eurasia binnen enkele jaren een hub voor de landbouwsector zal worden. 

Hij onderstreepte dat het belangrijkste idee van de beurs was om de Turkse export een boost te geven. Turkije is een 'hub en brug' tussen Azië en Europa, volgens Ozer, en hij beweert dat het land sterke middelen heeft zoals internationale vluchten, vooral in Antalya waar commerciële lijndiensten vanaf 250 bestemmingen landen, evenals visumvrije toegang tot Turkije. 

Bron: aa.com.tr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven