Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
plantenwetenschappen beste opleiding van Nederland

Wageningen weer beste universiteit

Wageningen University is al acht jaar lang de beste universiteit van Nederland. De Keuzegids Universiteiten 2013, op 4 december 2012 uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), zet de universiteit wéér op nummer 1, net als in de zeven voorgaande edities. In de gids staat letterlijk: “Veel van de Wageningse opleidingen horen bij het beste dat de Nederlandse universiteiten te bieden hebben.”
De allerbeste opleiding van Nederland is Plantenwetenschappen. Van de Keuzegids krijgt deze opleiding een score van 98 punten: het maximaal aantal te behalen punten is 100.

De Keuzegids Universiteiten 2013 is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. Per categorie worden opleidingen met elkaar vergelijken op basis van kwaliteit. In bijna alle categorieën waarin Wageningen University meedoet, komt het als beste uit de bus.

Ook studenten met een handicap kunnen goed terecht in Wageningen. “Wageningen Universiteit en de Universiteit Twente slagen er al jaren goed in om studenten met een beperking te begeleiden en te steunen”, aldus de Keuzegids.

Het Wageningse plantenwetenschappen presteert nog beter dan biologie aan dezelfde universiteit. Volgens studenten is het docententeam en het stimulerende programma van uitzonderlijke klasse, maar ook op alle andere punten maken ze hun opleiding complimenten 

Publicatiedatum: