Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
de Wereldbank:

"Hoge voedselprijzen lijken norm te worden"

Hoge voedselprijzen lijken wereldwijd de norm te worden. Daarvoor waarschuwde de Wereldbank vrijdag. De prijzen zijn weliswaar stabiel, maar wijken niet veel af van de recordprijzen uit 2008. De organisatie waarschuwde dat armen de dupe worden, als de wereld al te gemakzuchtig omgaat met de hoge prijzen. Volgens de Wereldbank lijden wereldwijd nog altijd 870 miljoen mensen honger. Ook zouden miljoenen kinderen sterven als gevolg van ziektes die worden veroorzaakt door ondervoeding.

Volgens de Wereldbank steeg de prijs van graan het afgelopen jaar met zo'n 12 procent, waardoor het bijna even duur is als tijdens de voedselcrisis van 2008. Toen braken rellen uit in Afrika en Aziƫ. Gemiddeld stegen de voedselprijzen het afgelopen jaar met zo'n 7 procent. Vooral in juli deed zich een zorgwekkende prijsstijging voor. Dat de voedselprijzen daarna stabiel bleven, komt volgens de Wereldbank onder meer doordat landen geen 'paniekbeleid' voerden, zoals beperkingen op de export van voedsel.

Door: ANP
Publicatiedatum: