Franz Sroka, Srotec GmbH, Bochum:

"Ons labelsysteem bundelt en labelt producten in één keer"

Bij Srotec GmbH, een bedrijf in het Duitse Bochum, is het ontwikkelen, ontwerpen en maken van machines voor bundelen, labelen, snijden en stickeren de hoofdzaak. Deze machines worden op maat gemaakt. De ontwikkeling ervan heeft verschillende prijzen gewonnen via de INDEGA Innovation Award voor technische vooruitgang. De laatste, geoptimaliseerde apparaten werden op de Fruit Logistica van dit jaar gepresenteerd. 

Srotec biedt een systeem voor het bundelen van een scala aan groenten zoals lente-ui, peterselie, prei, bieslook, spinazie en asperges. Franz Sroka: "Retailers willen hun producten steeds meer labelen zonder folie en daarom bieden wij unieke en flexibele labelsystemen aan voor kosteneffectief labelen en bundelen in één keer."


Franz Sroka presenteert het S-O-3000 bewerkingssysteem voor lente-ui op de Fruit Logistica in Berlijn dit jaar.

Modern, computergestuurd proces
Zelfhechtende labels die niet gerelateerd zijn aan de fabrikant worden rond elastiek gelijmd voordat er gebundeld wordt. De vorm van het label zorgt ervoor dat zelfs dunnere bundels gelabeld kunnen worden. Tijdens het bundelproces kunnen de labels beprint worden via een thermisch proces. 

Naast standaard labels zijn speciale reliëflabels en labels van verschillende vorm mogelijk. De labels kunnen ook van te voren geprint worden en kunnen voorzien worden van extra informatie wanneer de klant dit wenst. Daarnaast kunnen de printontwerpen op elke PC gemaakt en bewaard worden indien die over de daarvoor juiste software beschikt. Het werk kan opgeslagen worden op een printer met 8 MB geheugen voor meer dan 1.000 labels of op een standaard USB stick. Het is ook mogelijk het systeem te integreren in een datanetwerk met LAN of WLAN.

Opgeslagen templates kunnen gedownload worden van een printer of USB-stick. Daarnaast kunnen labels geselecteerd worden uit een drop-down lijst wanneer een scanner op de printer geïnstalleerd is. 

Het nieuwe proces voegt waarde toe in termen van transparantie en traceerbaarheid. Omdat de printgegevens statisch zijn, doordat alle labels hetzelfde zijn, kunnen de labels voorzien worden van datum en tijd of met gegevens over de plantage of streek waar het product vandaan komt. 

'Geschikt voor verschillende producten'
"Het bundel- en labelsysteem heeft de capaciteit van 2.800 tot 3.100 bundels per uur en is al meer dan vijf jaar op de markt. Het systeem wordt constant verder ontwikkeld en kan zelf moeilijke producten als basilicum bundelen en labelen." Het wisselen van een rol kost twee minuten en de gebruikte materialen zijn allemaal goedgekeurd voor gebruik in de voedingssector. 

Voor meer informatie:
Srotec GmbH
An der Papenburg 49
D 44866 Bochum
Tel     +49 (0) 2327 320 714
Fax    +49 (0) 2327 320  715
Mobil +49 (0) 172 27 94 944
Email info@srotec.com 
Web www.srotec.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven