Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe 230-kilovolt transmissielijn

Stroomvoorziening probeert snelgroeiende glastuinbouw Canadees Leamington bij te houden

De gemeente Leamington in Ontario (Canada) heeft een steeds groter wordende glastuinbouwsector. Hydro One heeft bekendgemaakt dat de sector in de toekomst een enorme impuls krijgt door de aanleg van een nieuwe 230-kilovolt transmissielijn van Chatham naar Leamington.

Voor de lijn dienen nieuwe torens te worden gebouwd. De lijn zal naar verwachting tegen het einde van 2025 voltooid zijn en zal 400 megawatt aan vermogen naar Leamington brengen. Hierdoor kunnen meer dan veertig middelgrote kassen van start gaan, zei Hydro One communicatiedirecteur Jay Armitage.

"Sommige kassen verbruiken veel energie en misschien hebben ze nog meer nodig. Daarom proberen we deze snelgroeiende sector bij te houden", zei ze over het gebied dat de laatste paar jaren cannabis heeft toegevoegd aan de lijst groenten en planten die worden geteeld in kassen.

Hydro One, de grootste elektriciteitsleverancier van elektriciteitstransmissie en -distributie van Ontario, had al gereageerd op de uitbreiding van de glastuinbouwsector met een investering van € 128 miljoen om 600 megawatt toe te voegen.

Armitage zei dat de stroom in fasen zal worden toegevoegd, zodat de sector niet tot 2025 hoeft te wachten om meer elektriciteit te krijgen. Er is al ongeveer 200 megawatt toegevoegd met een nieuw zendstation, zei ze. Eind 2020 moet een ander station klaar zijn en plannen voor een derde zendstation zijn in ontwikkeling.

Tussen de nieuwe lijn en de zendstations wordt ongeveer 1.000 megawatt toegevoegd aan de omgeving van Leamington.

"Dat is een enorme hoeveelheid stroom die bedoeld is voor het platteland van Zuidwest-Ontario", zei Armitage. "Een stad ter grootte van Ottawa heeft misschien een vergelijkbare hoeveelheid stroom nodig."

Bron: windsorstar.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven