Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Adana krijgt een van de grootste glastuinbouwgebieden van Turkije

Het Turkse Adana kan zich gaan opmaken voor een glastuinbouwuitbreiding. De gouveneur van Adana, Mahmut Demirtas, informeerde onlangs over de vestiging van glastuinbouwbedrijven nabij de Turkse stad.

Het gebied zal deel uitmaken van het nationale bedrijf Sera A.S. dat zal worden opgericht om de Turkse landbouwproductie te verbeteren. De plannen om Sera A.S op te richten werden vorige maand aangekondigd door de minister van Financiën Berat Albayrak. Sera A.S. krijgt 2.000 hectare grond toegewezen voor de glastuinbouw en heeft ten doel gesteld om in de nabije toekomst 25% van de totale glastuinbouwproductie in het land voor rekening te gaan nemen.

De gouverneur van Adana legde uit wat de rol van de stad is in dit enorme project: "Met deze investering in onze stad zullen we groenten en fruit telen voor het hele land en creëren we honderden banen voor onze mensen. Ik geloof dat Adana behoefte heeft aan een doorbraak in de landbouwproductie. Ons land is uiterst vruchtbaar en we moeten hier producten telen met een hoge toegevoegde waarde. We hebben ons eerst gericht op de teelt van kasbananen en hebben talloze kassen gebouwd waar hoogwaardige bananen worden geteeld. We zullen doorgaan met andere landbouwproducten met een hoge toegevoegde waarde. We zullen onze gunstige omstandigheden veranderen in een concurrentievoordeel."

Bron: Haberturk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven