Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kumato-tomaten in nieuwe duurzame verpakking

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Consumenten kiezen steeds vaker een verpakking gemaakt van milieuvriendelijk, kunststofvrij materiaal. Om tegemoet te komen aan deze maatschappelijke ontwikkeling, brengen Valstar en Den Berk Délice hun Kumato-tomaten nu op de markt in duurzame verpakkingen. In samenwerking met Syngenta hebben de Nederlandse en Belgische AGF-bedrijven een kunststofvrije verpakking ontwikkeld die gemaakt is van 100% FSC-gecertificeerd karton.

De uitdaging van deze nieuwe verpakkingsoplossing is om de zichtbaarheid en duurzaamheid van het product te garanderen. Voor de eindgebruiker zijn dit uiteindelijk de belangrijke beslissingscriteria bij aankoop van groenten en fruit. "De samenwerking leidde tot verschillende oplossingen om het zicht te maximaliseren en tegelijkertijd de tomaten optimaal te beschermen. Bovendien hebben we de voor- en achterkant voorzien van twee extra openingen voor luchtcirculatie", aldus het management.

Duurzaamheid binnen de visie
De innovatieve verpakkingsoplossing maakt deel uit van een bredere missie van het bedrijf Valstar: klanten inspireren via nieuwe producten en bijbehorende concepten. "Hiertoe behoren ook verpakkingsoplossingen die we ontwikkelen in samenwerking met detail en retail. Duurzaamheid is hierbij een topprioriteit," voegt men toe.

Maar duurzaamheid is niet de enige focus van de nieuwe verpakking voor Kumato-tomaten. Ook smaak en een opvallende look spelen in het bijzonder bij groenten en fruit een steeds belangrijkere rol. "Onder de donkerbruine-goudgroene kleur van de schil schuilt een fijne smaak. Dit maakt de Kumato-tomaat tot een uniek product dat binnen het winkelschap een opvallende plaats verdient. Onze nieuwe verpakking is ontworpen om deze kwaliteiten aan te prijzen en te accentueren."

Premium merk 'Délice'
Omwille van deze eigenschappen van de Kumato-tomaat heeft Den Berk Délice besloten ze in zijn Délice-productlijn op te nemen. Dit premiummerk werd voor het eerst geïntroduceerd op de Fruit Logistica 2019. De Kumato-tomaten in hun nieuwe verpakking zijn vanaf nu verkrijgbaar onder het overkoepelende merk 'Délice' in verpakkingen van 10 × 340g.

Voor meer info:
Valstar Holland
Ildi van Wingerden
+31 174 530 874
i.vanwingerden@valstar.nl
www.valstar.nl 
 
Den Berk Délice
Loes van der Velden
+32 14 407240
loes@denberk.be
www.denberk.be 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven