Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Berichtendienst sms bestaat 20 jaar

Het is maandag precies 20 jaar geleden dat een Britse engineer het eerste sms'je ter wereld verzond. Sms groeide uit tot de belangrijkste en meest winstgevende berichtendienst ter wereld, maar is inmiddels over zijn hoogtepunt heen. Sms viert daarmee zijn twintigste verjaardag, maar de toekomst is onzeker: het gebruik van sms in Nederland is zo ingezakt, dat er steeds minder abonnementen te verkrijgen zijn waarbij sms niet onbeperkt kan worden gebruikt. Enkele jaren geleden was dat anders: toen betaalden Nederlanders een hoger bedrag per maand als zij meer wilden sms'en.

Sms was nooit bedoeld als grote winstmachine voor providers. Short messaging service kan een bericht van 160 tekens per telefoon overbrengen en was ontwikkeld als een zijproject van Groupe Speciale Mobile, de groep telecombedrijven die de 2g-standaard gsm ontwikkelde. De toen 22-jarige engineer Neil Papworth tikte de eerste sms via zijn pc, omdat het op telefoons nog niet kon. Hij stuurde een collega het bericht 'Merry Christmas'.

Publicatiedatum: