Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dalende prijzen voor Poolse tomaten

Een analyse van East-Fruit meldde eind mei een dramatische daling van de tomatenprijzen in Polen. Volgens vertegenwoordigers van Poolse glastuinders overtrof het aanbod op de lokale markt de vraag aanzienlijk.

Zo daalden de tomatenprijzen in één weekend met 18%. Zoals handelaren opmerken, hangt de huidige situatie in de eerste plaats samen met de marktverzadiging waardoor de afzetsnelheid vrij laag is geworden.

Er moet echter wel opgemerkt worden dat de prijzen vrijwel binnen dezelfde bandbreedte liggen als in dezelfde periode van vorig jaar. De telers sluiten niet uit dat zij de prijzen eventueel verder verlagen, aangezien zij als gevolg van de afzetuitdagingen een relatief grote hoeveelheid producten op voorraad hebben. De vertegenwoordigers van de Poolse kassen zijn daarom bereid de prijzen verder te verlagen in een poging om de verkoop te stimuleren.

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Poolse tomatenmarkt ontlast kan worden door de leveringen aan de naburige regio's te verhogen, aangezien soortgelijke tendensen zich voordoen in Oekraïne, Moldavië en andere landen vanwege de voortdurend groeiende hoeveelheden lokaal geteelde groenten.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven