Maandag 3 december vindt het eerste oriënterende gesprek plaats tussen FNV Bondgenoten, Van Oers en Sligro. Aanleiding is het feit dat Van Oers op het punt staat zijn transport en logistieke activiteiten aan Sligro te verkopen. De werknemers willen een sociaal plan dat hen zekerheid voor de toekomst biedt.

"De consequenties kunnen zeer nadelig zijn"

Henri Janssen, bestuurder FNV Bondgenoten: “Deze verkoop is zeer complex en de sociale consequenties kunnen voor groepen werknemers zeer nadelig zijn. Daarom willen de werknemers dat er gewoon een goed sociaal plan komt. Een plan dat recht doet aan de belangen van deze trouwe Van Oers-medewerkers!”
 

"Maandagavond een eerste ledenraadpleging"

Bij de verkoop zal een deel van de werknemers bij Sligro aan de slag kunnen. Als het aan Van Oers en Sligro ligt, worden de chauffeurs ondergebracht bij de transporteurs die nu voor Sligro rijden. “En daarmee was volgens beide directies ruimschoots aan hun sociale verplichting voldaan”, aldus Janssen. “Nou dat vinden de werknemers bij lange na niet. Dus maandagavond is er een eerste ledenraadpleging zodat werknemers gelijk hun mening kunnen geven.”
 

Van Oers

Van Oers is gevestigd in Boxtel en is producent van snackproducten en leverancier van onder andere De Efteling, Texaco-tankstations en vele scholengemeenschappen.