Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kuno Jacobs, BTO: "Beurs is al 35 tot 40% gegroeid"

Internationale belangstelling voor Fresh Produce Ukraine 2012

Tholen - Van 28 tot en met 30 november vond in het International Exhibition Center in Kiev de beurs Fresh Produce Ukraine 2012 plaats. Projectmanager Kuno Jacobs van BTO is zeer te spreken over deze driedaagse beurs die hij nu voor de tweede keer heeft georganiseerd in samenwerking met de hoofdorganisator City of Dreams en Fruit-Inform. Fruit-Inform organiseerde voor de negende maal de conferentie 'Fruits and Vegetables of Ukraine - New Challenge' die plaats vond tijdens de beurs. De Chileense Fresh Fruit Association was wederom hoofdsponsor van het evenement.

Groei

"In vergelijking met vorig jaar is de beurs 35 tot 40% gegroeid op het gebied van meters en deelnemers", vertelt Kuno enthousiast. "Het leuke van deze beurs is dat er zo veel landen aanwezig zijn. De 150 standhouders kwamen dit jaar uit Oostenrijk, België, Tsjechië, Chili, Kroatië, Cyprus, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Libanon, Rusland, Spanje, Syrië, Zweden, Nederland, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Gekeken naar het aantal deelnemers per land staan Italië, Nederland en Griekenland in de top drie. Met een exposantentevredenheid van 81% en 4.671 vakbezoekers noemen we deze beurs geslaagd.""De landen zijn ook heel erg betrokken. Tijdens de opening kwam de minister van Landbouw uit Libanon met een delegatie van 27 personen. Daarnaast zijn de verschillende delen van de keten aanwezig vanaf productie tot export en dat maakt het interessant voor de hele AGF-sector. Door de standhouders zelf wordt het heel erg gewaardeerd dat dit een specifieke AGF-beurs is. Velen die hier nu staan, namen eerder deel aan meer algemene foodbeurzen, waar ze een te breed publiek moesten bedienen. Hier komt de sector gericht op af. De combinatie van de standhouders uit de hele keten maakt een evenwichtig platform."

Klik hier voor de fotoreportage

Conferentie

De conferentie heette dit jaar 'Fruits and Vegetables of Ukraine - New Challenge'. New Challenge werd aan het thema toegevoegd omdat Oekraïense telers al twee seizoenen op een rij geconfronteerd zijn met lage prijzen voor hun producten. Veel producenten waren niet in staat om hun AGF vorige seizoenen te verkopen. Dit maakt het erg belangrijk om een professionelere aanpak te genereren en adviezen te geven aan telers op het gebied van marketing, marktsituatie en verbetering van de kwaliteit. Dit werd de eerste twee dagen dan ook uitgebreid besproken. Op de derde dag vonden er binnen een handelsforum sessies plaats met retailers. Dit zorgde ervoor dat telers en exporteurs leveringscontracten konden sluiten met supermarktketens, groothandels en verwerkers.

Klik hier voor de fotoreportage

Jacobs geeft aan dat hij volgend jaar weer een groei verwacht. "2011 was heel sterk volgens de deelnemers en ook over dit jaar zijn ze te spreken. Dat is de kroon op ons werk. De eerste inschrijvingen voor de derde editie zijn alweer binnen. We willen het neerzetten als een internationaal evenement en verwachten dat het landenaantal ook weer toeneemt."

www.freshproduce-expo.com

Voor meer informatie:
Kuno Jacobs
BTO Exhibitions BV
Amalialaan 126
3743 KJ Baarn - The Netherlands
Tel: +31 (0)35 544 8981
Fax: +31 (0)35 544 8984
www.bto-exhibitions.nl