Spaanse kersenhandelaar levert met nieuwe Cherry Vision 'alleen goede kersen'

Het Spaanse kersenseizoen is een paar weken geleden begonnen en houdt de hele sector in spanning die op het punt staat het werk van een heel jaar bekroond te zien. De sector maakt zich zorgen over de aanhoudende regenval die voor problemen zorgt. Spaanse pakstations die gekozen hebben voor de technologie van de Unitec Cherry Vision 3.0 voor het sorteren en verwerken van hun fruit kunnen echter op verrassende resultaten rekenen. 

"De voordelen van de Cherry Vision 3.0 zijn ongekend met name voor rassen als Red Pacific, dat problemen heeft met apicale necrose (Afsterven van cellen en weefsel ten gevolge van beschadiging). Met name op dit gebied merken we het verschil en hebben we er echt profijt van! Evenals op andere gebieden, zoals gelijkmatige kleuring en het nauwkeurig detecteren van defecten."

Dit zijn de woorden van Carlos Llambrich, algemeen directeur van Llamfruit Cherry, dat over een pakstation beschikt in het Spaanse Aragon. Het bedrijf teelt, verwerkt en exporteert al meer dan veertig jaar kersen en heeft gekozen voor een kersenverwerkingslijn die volledig door Unitec is gebouwd en uitgerust is met de Cherry Vision 3.0 technologie. 

Zijn woorden laten geen ruimte voor interpretatie, de boodschap is duidelijk en dat is de grote tevredenheid over de resultaten die bereikt zijn in de paar weken na het begin van het seizoen. 

Het Unitec-systeem Cherry Vision 3.0 is de verbeterde versie van Cherry Vision 2.0 en is een baanbrekende technologie op het gebied van kersensortering. 

De technologie maakt het mogelijk om kersen te sorteren op maat, kleur en samenstelling waarbij een ongeëvenaard niveau van nauwkeurigheid kan worden bereikt. Deze technologie detecteert met de uiterste nauwkeurigheid mogelijke barsten of beschadigingen aan de onderzijde van de vrucht (de zogenaamde apicale beschadigingen) en dit is een enorm voordeel en tevens cruciaal tijdens een kersenseizoen zoals het huidige, dat geplaagd wordt door hevige regenval. 

Jordi Mora, eigenaar van Frutas David, onderstreept de waarde van van het Cherry Vision 3.0-systeem voor het detecteren van apicale schade. Frutas David is een ander pakstation in de Spaanse regio Aragon dat eveneens over ruim veertig jaar ervaring in de kersensector beschikt. Ook hier is gekozen voor de technologie van Unitec voor het sorteren van kersen. 

"Ondanks het slechte weer bij aanvang van het seizoen en de grote hoeveelheden fruit met barsten hebben we weinig problemen ondervonden met onze grootste klanten en dat is uiteraard het voornaamste voor ons. Wij zijn van mening dat de Cherry Vision 3.0 defecten zoals apicale schade veel beter kan detecteren dan de Cherry Vision 2.0. We werken met een aantal specifieke rassen, zoals de Red Pacific, dat vaak barsten aan de onderzijde vertoont maar dankzij de Cherry Vision 3.0 kunnen we deze kersen eruit sorteren!"

Cherry Vision 3.0 werd volledig ontwikkeld door de afdeling onderzoek en ontwikkeling van Unitec en is uitgerust met camera's met hoge resolutie die het oppervlak van elke kers voor 100% scannen en die een totaalbeeld van de vrucht geven, zelfs van de onzichtbare delen. 

Dankzij deze technologie van Unitec kunnen pakstations nu partijen kersen van een homogene kwaliteit leveren, iets wat voorheen niet te realiseren was, zeker niet tijdens een regenachtig seizoen. 

Voor meer informatie:
www.unitec-group.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven