Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van Aarle, Postuma, Blom, de Mooij en Maas kondigen vertrek aan

AGF Partners na twee jaar fors uitgedund verder

Tholen - Deze week hebben meerdere groothandelaren besloten uit AGF-Partners te stappen. De vertrekkende leden zijn Gebr. van Aarle, Fa. Postuma, Blom & Zn, Gebr. de Mooij Breda en L. Maas & Zn. Ook voorzitter Harrie ten Have en Bram Alblas van het bedrijfsbureau zijn op eigen verzoek van hun taak ontheven. Marcel van der Lem wordt de nieuwe contactpersoon van AGF Partners.

AGF Partners ging op 1 januari 2011 van start uit een fusie van het inkoopgerichte SNG en het meer verkoopgerichte VAST. Volgens Bram Alblas, die veertien jaar bij VAST en later AGF-partners betrokken was, is de groei van individuele leden een belangrijke oorzaak van het massale vertrek. "De identiteit van de groep kwam bij sommige leden niet overeen met het beleid dat ze voor ogen hadden. De laatste maanden heeft in alle openheid, zonder rancunes, een interne discussie plaatsgevonden waar we naar toe moeten en op basis van de discussie zijn deze besluiten genomen."

AGF Partners bestaat vanaf 2013 uit de leden AGF Siere, Van der Lem, Rustenburg/Dutch Green en Van Walderveen. De focus van de groep zal meer op inkoopgebied liggen en op afspraken met leveranciers.

"De achtergronden van de verschillende bedrijven waren te verschillend om gezamenlijk een vuist te maken", geeft Frans van Aarle als reden van vertrek. "Sommige bedrijven hebben een hele andere bedrijfsvisie." De vertrekkende bedrijven zullen volgens Frans geen nieuwe club oprichten.