Noodplan snel tijdelijk alternatief voor huisvesting arbeidsmigranten

Gemeente Westland gaat containerwoningen plaatsen

De gemeente Westland komt met een noodscenario om zo snel mogelijk een flink aantal arbeidsmigranten te huisvesten in het Westlandse glastuinbouwgebied, schrijft het AD. Het plan is om op diverse plekken voor een periode van maximaal drie jaar onder meer containerwoningen te plaatsen.

Het noodscenario om tijdelijke woningen te plaatsen, komt bovenop het al bestaande plan van de gemeente om 2000 bedden voor arbeidsmigranten te realiseren. Met dit plan kiest de gemeente voor een snel en tijdelijk alternatief om aan de huisvestingsnood tegemoet te komen.

Initiatiefnemers kunnen vóór 31 mei locaties aandragen bij Glastuinbouw Nederland. Uiterlijk 16 juli wil het Westlandse college vervolgens een besluit nemen over ontheffing van bestemmingsplannen voor een periode van maximaal drie jaar. Huisvesting op het erf bij telers is uitgesloten. "Dat willen we niet", aldus wethouder Karin Zwinkels. "Wel locaties in de buurt van tuinbouwbedrijven. Daar zit ook altijd een uitzendbureau of andere partner bij.'

Bij de WOS reageerden Karin Zwinkels en ook Jacco Vooijs (Glastuinbouw Nederland).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven