Johan de Neef, Smart Packaging Solutions

"Groenten en fruit steeds vaker verpakt in massief karton"

Voor kwetsbare producten als groenten en fruit is het van essentieel belang dat ze worden bewaard en vervoerd in een verpakking die ze voldoende beschermt tijdens transport. Een stevige, beschermende en voedselveilige verpakking zorgt ervoor dat derving in de keten wordt beperkt. “Daarom wordt er binnen de AGF-sector in toenemende mate gekozen voor een verpakking van massief karton. Een stevig, vochtbestendig en voedselveilig materiaal dat zich bewezen heeft als een duurzaam alternatief voor plastic”, vertelt Johan de Neef, Business Unit Manager bij Smart Packaging Solutions.

Massief karton als alternatief voor plastic
Door de voordelen van het materiaal zijn massief kartonnen verpakkingen een uitstekend alternatief voor de veelgebruikte meermalige kunststof kratten voor groenten en fruit. Deze kratten nemen veel ruimte in beslag en dienen na gebruik te worden geretourneerd, wat tijd kost en onnodig milieubelastend is. “Een verpakking van massief karton is ruimtebesparend en wordt na gebruik direct vernietigd en gerecycleerd tot een volledig nieuwe verpakking.”, ligt Johan toe.

Dat is niet alleen milieuvriendelijker maar ook voedselveiliger. Eenmalig gebruik van verpakkingen voorkomt dat eventuele schadelijke bacteriën via hergebruikte verpakkingen worden afgegeven aan andere voedingsmiddelen. Johan: “Bovendien wordt massief karton geproduceerd conform alle geldende regelementen omtrent voedselveiligheid, wat het materiaal betrouwbaar maakt in aanraking met voeding.”

Beschermende verpakking van massief karton
Massief karton bestaat uit vezels die zeer dicht op elkaar zijn geperst. Daarom heeft massief karton een extreem hoge dichtheid, waar het materiaal zijn stevigheid aan dankt. Johan: “De verpakkingen kunnen hoger en stabieler worden opgestapeld voor transport, terwijl het stevige materiaal ervoor zorgt dat groenten en fruit voldoende bescherming krijgen gedurende de vele kilometers die ze afleggen.”

Dankzij de hoge dichtheid van massief karton is het materiaal naast stevig ook zeer vochtbestendig. Zeker als beide zijden zijn voorzien van een vochtbestendige coating van polyethyleen. Johan: “Deze vochtresistentie garandeert dat een massief kartonnen verpakking even stevig blijft tijdens koele, vochtige omstandigheden, waarin groenten en fruit getransporteerd worden.”

Voor meer informatie:
Johan De Neef
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
+32 (0)52 26 19 25
johan.de.neef@smartpaso.com    
www.smart-packaging-solutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven