Vanuit een strategische heroriƫntatie focust de Univeg-groep zich op haar core business, zijnde de fruit- en groenteactiviteiten wereldwijd en neemt het gefaseerd afscheid van de activiteiten in de sierteelt. Na de management-buy-out bij Vanderschoot medio dit jaar, zal nu bloemengroothandel Greenex de Univeg-groep verlaten en zich per 1 januari 2013 aansluiten bij Dutch Flower Group.

Greenex zal medio komend jaar een nieuwe verwerkings- en kantoorlocatie betrekken op het Veiling Zuid terrein in De Kwakel. De directie van Greenex zal gevoerd blijven worden door Willem van den Berg.

De Univeg-groep is een wereldwijde distributeur van verse producten en is actief in de sectoren: fruit en groenten, bloemen en planten, convenience, transport en logistiek. Met een jaarlijkse omzet van 3 miljard euro heeft Univeg haar hoofdzetel in Belgiƫ en stelt ze 4.500 personen te werk wereldwijd, verspreid over 5 continenten.

Dutch Flower Group is een wereldwijde familie van bedrijven. Samen zijn zij leidend in de import, export, handel en marktontwikkeling van snijbloemen en planten. Met haar 1.750 medewerkers realiseerde Dutch Flower Group in 2011 een omzet van 950 miljoen euro in 60 landen wereldwijd.

bron: Dutch Flower Group