Jean Philippe, Mechinaud:

“Stabiele prijzen voor goede Franse aardbeien”

Sinds kort zijn de meeste Franse aardbeienrassen op de markt verkrijgbaar. Mechinaud heeft de Gariguette een maand of wat geleden op de markt gebracht. Het bedrijf biedt ook de Cirafine, de Charlotte, de Ciflorette en sinds eind vorige week de eerste Mara des Bois in de regio Nantes. Volgens directeur Jean Philippe is de markt redelijk evenwichtig.

"Dankzij de kwantiteit en de kwaliteit van de producten kan de waarde ervan verhoogd worden. De prijzen zijn stabiel zonder erg hoog te zijn. De actuele prijzen helpen ook bij het snel afzetten van de producten." Tegelijkertijd geeft Jean aan dat de vraag beter zou zijn als de weersomstandigheden in West-Frankrijk gunstiger zouden zijn geweest.

Mechinaud heeft zich gespecialiseerd in het telen en afzetten van hoogwaardige producten. “We bevinden ons met onze rassen op een gespecialiseerde markt. We bieden geen 'standaard' Franse aardbeien, die zeer concurrerend zijn met bijvoorbeeld de ronde aardbeien uit Spanje,” zegt Jean. “Onze rassen zijn uitsluitend bedoeld voor speciaalzaken, buitenmarkten en de horeca. We verkopen ze niet in supermarkten.”

Dankzij de verschillende door Mechinaud op de markt gebrachte rassen kunnen klanten hun aanbod segmenteren. “In de regel beginnen ze met de Gariguette en nemen dan een of twee andere rassen, anderen nemen alleen de Gariguette of de Charlotte. Het is gewoon een kwestie van smaak: sommige mensen geven de voorkeur aan zachte, pittige aardbeien met een subtiele geur als de Gariguette-aardbeien, terwijl anderen liever kiezen voor ronde aardbeien met een intensere rode kleur, die een beetje steviger zijn en een geur hebben die doet denken aan wilde aardbeien, zoals de Charlotte- of de Mara des Bois-aardbeien.

Voor meer informatie:
Mechinaud
Telefoon: +33 (0)2 40 48 26 83
Fax : +33 (0)2 40 48 97 13
contact@mechinaud.fr
www.mechinaud-saveurs.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven