"Nieuw resistent ras is de oplossing voor de Chinese tomatensector"

Zhang Xiaosheng van het Chinese veredelingsbedrijf Beijing Biosow: "Dit jaar liggen de Chinese groentenprijzen hoger dan vorig jaar. De belangrijkste reden voor deze ontwikkeling is de afname van het areaal voor groententeelt als antwoord op de lage prijzen in 2018. Het areaal voor wintergroenten in Zuid-China liet de grootste afname zien.

Een andere reden is dat de groentesector systematisch aangepast wordt: telers letten nu meer op de kwaliteit en de smaak. Deze ontwikkeling drijft de prijs omhoog.

Een derde reden is de groeiende consumentenvraag. In de tweede helft van dit jaar zal het areaal voor groenten toenemen in Noord-China en zal de prijs een beetje dalen." 

"We onderscheiden twee ontwikkelingsroutes in de nieuwe tomatenrassen: ten eerste resistentie. We letten goed op de sector en verwachten een nieuwe golf tomatenziekten die in Zuid-China beginnen en oprukken naar Noord-China. De frequentie van tomatenziekten neemt toe, evenals het aangetaste gebied. Een ziekte heeft niet alleen een impact op de tomatenprijs, maar ook op de veiligheid van de hele tomatensector. Daarom focussen we ons op rassen die resistent zijn. Ten tweede brengt ontwikkeling kwaliteit. We werken hard om de smaak van de tomatenrassen te verbeteren."

"Een ander belangrijk product is de TY-resistente roze tomaat die een hoge brix en een hoge opbrengst heeft. Het marktpotentieel voor deze snacktomaat is groot, maar de teelt vereist aandacht. Cherrytomaten zijn altijd populair maar consumenten worden steeds selectiever wat suikergehalte en licht zure smaak betreft. Dat zorgt ervoor dat het moeilijk is voor telers om geschikte cherrytomaten te telen. Daarnaast moeten ze rekening houden met resistentie, volume en houdbaarheid. We bieden een breed scala aan tomaten, maar we zijn niet al te optimistisch over de marktgroei."

Voor meer informatie:
Zhang Xiaosheng
Beijing Biosow Co., Ltd.
http://www.biosow.com 
biosow@biosow.com 
+86 10 6213 6545 
+86 10 6213 6548 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven