Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directie gaat voorgestelde maatregelen uitvoeren

Ondernemingsraad ZON adviseert positief op reorganisatieplan

De Ondernemingsraad van ZON fruit & en vegetables heeft afgelopen maandag positief advies uitgebracht over het door de directie van ZON opgestelde reorganisatieplan ‘Huis op Orde’. Eind vorige week bereikten de ZON-directie en de FNV reeds een akkoord over het bij Huis op Orde behorende Sociaal Plan.

Zoals ZON eind augustus al aankondigde, neemt het bedrijf maatregelen om tot een grotere slagvaardigheid te komen. Dit is noodzakelijk vanwege de marktontwikkelingen (slagkracht richting de retail, alsmede flexibeler en adequater kunnen reageren), maar ook door de steeds professionelere bedrijfsvoering van telers en telersgroepen.

Huis op Orde bestaat uit twee onderdelen: een structuur- en een financiële component. De structuurwijziging wordt ingezet om de slagvaardigheid richting de markt te vergroten en de complexiteit binnen de organisatie te verminderen.

De noodzakelijke kostenbesparingen worden gerealiseerd door een mix van besparingen in overheadkosten, alsmede afbouw van het personeelsbestand met 36 FTE. De medewerkers zijn hierover deze week geïnformeerd.

 

Publicatiedatum: