EU evalueert tuinbouwproductpromoties

De Europese Commissie is een proces begonnen om de programma's te evalueren die voorgesteld zijn voor de promotie van tuinbouwproducten in en buiten de EU in 2020, nadat een deadline op 16 april eindigde. In oktober zal de commissie informatie verstrekken over welke voorstellen geaccepteerd werden en financiering van de EU krijgen. Er is € 191 mln beschikbaar voor deze programma's voor de hele EU. € 8 mln wordt specifiek uitgetrokken voor programma's rond AGF binnen het kader van gezond eten. 

De programma's worden geëvalueerd door de Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency van de EU (CHAFEA). In de herfst maakt de Europese Commissie bekend welke programma's geselecteerd zijn. 

€ 75 mln van de € 191 mln wordt toegewezen aan eenvoudige programma's in derde landen. € 20 mln zal naar eenvoudige programma's op de interne markt gaan. € 43 mln wordt toegewezen aan meervoudige programma's in derde landen en even zoveel voor dergelijke programma's op de interne markt. 

De Europese Commissie rechtvaardigde dit specifieke budget voor AGF vanwege de promotie van goede eetgewoonten. Het doel is om de consumptie van vers AGF in de EU te promoten door consumenten te informeren over gebalanceerde en goede eetgewoonten, een doel dat door FEPEX onderschreven wordt. 

Bron: fepex.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven