Bucon realiseert rechthoekige watersilo onder teelttafels bij PostPlants

Wateropslag die geen ruimte in beslag neemt

Een bekend probleem: er is meer wateropslag nodig, maar er is geen ruimte voor een silo.

Om hier een mouw aan te passen, realiseerde Bucon Industries een oplossing door een rechthoekige watersilo onder teelttafels te plaatsen.

Via installateur Stolze uit Maasdijk werd bij PostPlants in Pijnacker een rechthoekige wateropslagsilo van golfplaten geleverd die onder de teelttafels is geplaatst. De silo gaat gebruikt worden als watervoorraad voor een hogedruk nevelinstallatie.

In het project verzorgde Bucon de montage terwijl Stolze Installatietechniek de aansluitingen deed van de silo aan de nevelinstallatie.

De rechthoekige vorm van deze silo maakte het mogelijk om elke gewenste breedte te kiezen. Dat is belangrijk in verband met een optimale benutting van de ruimte tussen de systeempaaltjes.

De silo is ruim 17 meter lang en 2,20 meter breed. Met een hoogte van 60 cm komt de inhoud op ruim 21 m3. Uiteraard werd hij voorzien van een spanzeil om algengroei en invallend vuil te voorkomen.

In dit geval werd de silo geplaatst op een betonvloer tussen de paaltjes van het transportsysteem. Als er geen betonvloer is, dan kan deels in de grond graven natuurlijk ook. Dat zorgt uiteraard voor nog meer waterinhoud.

Deze specifieke silo is gemaakt voor de opslag van water voor een hogedruk nevelsysteem, maar dit soort wateropslag is voor veel toepassingen inzetbaar. Bijvoorbeeld voor de opslag van vuil of schoon drainwater als buffersilo voor de zuiveringsapparatuur van rioolwater, als dagvoorraad of zelfs voor viskweek. Doordat zowel diepte, breedte als hoogte vrij gekozen kunnen worden, kan deze vorm van wateropslag ook onder andere teeltsystemen uitstekend werken. Bijvoorbeeld door deze te combineren met een afdekking waarop gelopen kan worden.

Een groot bijkomend voordeel is dat het water op binnentemperatuur is opgeslagen. Nooit te koud, nooit te warm. Dat maakt het water veel geschikter voor gebruik als gietwater.

Voor meer informatie:
Bucon Industries
E: sales@bucon-industries.nl
www.bucon-industries.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven