Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geoffry Kohl: "Egyptische mango's binnen paar jaar exportartikel"

Egyptisch seizoen losgebarsten bij Kohl Fruit Trading

Tholen - Bij Kohl Fruit Trading is het Egyptische seizoen weer losgebarsten. "We zijn de de afgelopen drie weken rustig gestart en zitten nu 'full swing' in het seizoen. Momenteel hebben we cherrytomaten, aardbeien en bosuien uit Egypte in het assortiment", zegt Geoffry Kohl. "Je ziet dat de aanplant van groenten en fruit in Egypte gigantisch toeneemt. In het verleden was een product als mango's puur voor de lokale markt bestemd, maar wij doen er nu al wat testen mee en ik zie binnen een paar jaar de mango's net als citrus een exportartikel worden."



Kohl Fruit verwacht ongeveer een zelfde volume Egyptisch product te ontvangen als afgelopen seizoen. "De weersomstandigheden zijn goed geweest. Door de kleine verschillen tussen de dag- en avondtemperatuur is het citrusseizoen echter later op kleur gekomen en is daarmee het seizoen wat later van start gegaan", zegt Geoffry. "De aanvoer van aardbeien is nog rustig en de prijzen liggen op een redelijk goed niveau."



"Het cherrytomatenseizoen is goed begonnen", vervolgt de importeur. "Het Europese bosuienseizoen is behoorlijk lang doorgegaan, waardoor de afzet van de Egyptische bosuien nog niet meevalt. Ik verwacht dat dit vanaf eind deze of begin volgende week wel beter gaat lopen. Ook voor de pepers moet het seizoen nog losbarsten." Naast het Egyptische pakket, heeft Kohl Fruit Trading evenals vorig jaar hete pepers uit Oeganda in het assortiment. "Dat heeft de hele zomer goed doorgelopen. Nu zit er even een dipje in de aanvoer, maar vanaf december verwacht ik weer betere volumes."



Voor meer informatie:
Geoffry Kohl
Kohl Fruit Trading
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
Tel: 010-2663255
Fax: 010-2663259
www.kftrading.nl