Positieve geluiden uit America en Zaltbommel

Gemeenten worstelen met huisvesting arbeidsmigranten

De huisvesting van arbeidsmigranten houdt gemeenten flink bezig. De vraag naar arbeidsmigranten neemt elk jaar toe, terwijl de huizenmarkt alsmaar meer onder druk komt te staan. Dat noopt gemeenten tot creatieve oplossingen. De korte looptijd van huisvestingsprojecten maakt investeren voor initiatiefnemers echter onaantrekkelijk. 

Tussen alle protesten van omwonenden door komt er regelmatig ook nog positiever nieuws naar buiten. In America mag er een huisvestigingslocatie voor 300 arbeidsmigranten gebouwd worden en in Zaltbommel staat men huisvesting op het erf toe.

America
De voorzieningenrechter in Roermond heeft geoordeeld dat de bouw van een tijdelijke huisvestingslocatie voor 300 arbeidsmigranten in America door mag gaan. De exploitant van 2 naastgelegen vakantieparken had om stillegging gevraagd, maar daarin gaat de rechter niet mee

Zaltbommel
De Gemeente Zaltbommel maakt ondertussen werk van huisvesting van arbeidsmigranten bij telers op het erf, terwijl ook huisvesting in reguliere woonwijken onder voorwaarden toegestaan zou moeten worden. Zolang niet meer dan vijf procent van de woningen door arbeidsmigranten bewoond wordt, kan de gemeente ermee leven. Op 25 april volgt een definitief besluit over een nieuw huisvestingsbeleid

Investeringen lastig i.v.m. korte looptijd
In de praktijk blijkt huisvesting desondanks lastig. Los van alle protesten en bestemmingsplannen moeten initiatiefnemers flink investeren. De korte looptijd maakt dat zij hun investeringen niet kunnen terugverdienen en dat schrikt af, schrijft RTL Nieuws dat e.e.a. ook op een rijtje zette. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven