Proef van zes weken bij Britse Aldi bespaart een halve ton plastic afval

Supermarktketen gaat gaat groenten los verkopen

Bij wijze van proef is Aldi in Glasgow begonnen met de verkoop van onverpakte groenten in een poging de hoeveelheid plastic afval in haar winkels terug te brengen. De proef is gericht op vijf koolsoorten die consumenten in Glasgow nu dus zonder plastic verpakking kunnen kopen. 

Als het initiatief uitgerold wordt naar alle Britse filialen, dan zou Aldi hiermee het gebruik van 110 ton plastic besparen. De proef volgt op Aldi's besluit van vorig jaar om moeilijk recyclebare zwarte plastic trays voor groenten en fruit te vervangen door transparante, recyclebare exemplaren. 

Fritz Walleczek, manager maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Aldi in het Verenigd Koninkrijk: "We werken er hard aan om het gebruik van plastic terug te brengen maar we moeten er ook voor waken dat het reduceren van verpakkingsmaterialen niet leidt tot onnodige voedselverspilling. We hopen dat de uitkomst van deze proef geslaagd zal zijn zodat we dit initiatief naar de rest van het land uit kunnen rollen."

Sinds maart 2018 heeft Aldi meer dan 2.500 ton plastic verpakkingen vervangen door recyclebare alternatieven. De retailer wil dat tegen 2022 al haar huismerkverpakkingen 100% recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn. 

 

Bron:glasgowlive.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven