ICA

Zweedse retailer maakt plantenvoeding van groenten- en fruitafval

Een vestiging van Ica Maxi in Stockholm verkoopt bij wijze van proef milieuvriendelijke plantenvoeding, gemaakt van groenten- en fruitafval. Eerder werd het organische afval bestemd voor de biogasproductie. Nu worden de onverkochte groenten en fruit in samenwerking met ETC Näring gefermenteerd en verkocht als plantenvoeding.

Het gaat daarbij om ongeveer 100 kilo producten die de consument laat liggen omdat ze er niet meer goed uitzien, maar die nog steeds goed eetbaar zijn. Alles wat niet meer eetbaar is, blijft bestemd voor de biogasproductie.

“Al meteen de eerste week verkochten we tien flessen. Dat zien we als een goed resultaat, omdat deze plantenvoeding vanwege de hogere kosten twee keer zo duur is dan de conventionele plantenvoeding die we ook verkopen,” vertelt Andreas Fomin van ICA Maxi Barkarby.

“Als gevolg van het gebruik van minerale plantenvoeding is de grond steeds minder in staat water, voeding en zuurstof vast te houden,” licht Jan Röed van ETC Näring toe. “Organische voeding leidt tot meer weerbare teeltsystemen, die beter voorbereid zijn op klimaatveranderingen en de meer extreme weertypes.”

Bron: www.etc.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven