Meer Deense telers krijgen vergunning voor cannabisteelt

Na de legalisatie van de teelt van medicinale cannabis in Denemarken vroegen 22 telers een vergunning aan bij de Deense Geneesmiddelenraad. Een van aanvragers is tuinbouwbedrijf Knud Jepsen A/S, die nu in samenwerking met de Canadese firma The Green Organic Dutchman Holdings Ltd (TGOD) van start kan gaan met de werkzaamheden.

De productie wordt ondergebracht in een joint venture, TGOD Genetics A/S. Naar verwachting zal er bij wijze van pilotproject 25 ton cannabis worden geproduceerd in Denemarken. In een volgende fase zullen de activiteiten worden uitgebreid naar andere delen van Europa.

Een van de andere Deense tuinders die zich op de cannabisteelt richten, is Alfred Pedersen & Søn, die een omzet van 50 miljoen euro verwacht te behalen en samenwerkt met het Canadese Aurora Cannabis. Ook teler Stig Gamborg uit Djursland richt zich op de cannabisteelt, onder de naam Spectrum Cannabis, een joint venture met het eveneens Canadese Canopy Growth. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinschalige projecten te verwachten zoals Gistrup Green Grow van Anders Thuen uit Gistrup.

Bron: nyheder.tv2.dk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven