Harris Moran-8849 tomaat

'Hoogproductieve' tomaat gekozen tot de 'rodeotomaat' van 2019

De hoogproductieve Harris Moran-8849 tomaat is gekozen tot de officiële “rodeotomaat” voor de 2019 San Antonio Livestock Show and Rodeo, die plaatsvindt tussen 7 en 24 februari.

“Ieder jaar kiest Texas A&M AgriLife een nieuw tomatenras tot de officiële tomaat van het evenement,” aldus David Rodriguez, tuinbouwer bij Texas A&M AgriLife Extension Service in Bexar County. “Het kiezen van een 'rodeotomaat' is een traditie van meer dan twintig jaar oud.”

De betreffende tomatenplanten zullen worden verkocht op de Bexar County Master Gardener display bij de HEB Little Buckaroo Farms tent in de San Antonio Livestock Exposition zone.

De Harris Moran-8849 was een van vele tomatenvariëteiten die tijdens het jaarlijkse Texas A&M AgriLife tomatenonderzoek werden getest. Rodriguez: “Harris Moran-8849 is een vaste plant met een hoog rendement van extra grote vruchten die dieprood gekleurd zijn. Deze vroege hybride tomaat is goed aangepast aan de lokale teeltomstandigheden vanwege het voldoende gebladerte en de geconcentreerde vruchtzetting.”

“Harris Moran-8849 tomaten zijn ook resistent tegen verschillende plantenziekten zoals verticilliumverwelking, fusariumverwelking, fusariumkroon en wortelrot”, liet Rodriguez aan today.agrilife.org weten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven