Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Hoge aubergineprijzen in Turkije vanwege krappe aanvoer

Antalya is het grootste teeltgebied van aubergines in Turkije. De prijzen in deze regio zijn tot wel €2,50 per kilo gestegen. Telers hadden een opbrengst van slechts 40 tot 50 kilo per 1.000 m² als gevolg van de slechte weersomstandigheden. 

Op de groothandelsmarkt in Antalya kosten tomaten momenteel €0,80 per kilo, Turkse kapya paprika's €1,00 tot €1,20, aubergines €1,80 tot €2,00, komkommers €0,50 tot €0,60 en paprika's €1,20 per kilo. 

Hoewel Antalya het middelpunt van de glastuinbouwsector is, kosten aubergines er momenteel €2,50 per kilo. Als gevolg van deze hoge prijs kopen consumenten er minder van. Drie aubergines kosten rond de €0,84. Telers in de regio konden maar eens in de 25 dagen aubergines oogsten vanwege het koele, regenachtige weer. 

Aanvoer aubergines met 70% gedaald
Nevzat Akcan, van de Antalya Fresh Fruits and Vegetables Wholesalers' Association, vertelt dat de aantallen aubergines op groothandelsmarkten met 70% zijn gedaald. "Vorig jaar oogstten telers 500 tot 600 kilo aubergines per 1.000 m² maar vanwege het slechte weer bedraagt de opbrengst nu maar 50 kilo. In de loop van de komende twee maanden zullen de prijzen van aubergines weer dalen. Voor tomaten zullen de hoge prijzen mogelijk tot mei aanhouden. De overstromingen in Hatay en Mersin hebben hun weerslag gehad op de de tomatenteelt."

 

Bron: Haberler


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven