Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Thomas Hermann, Herrmann Kräuter:

"We verpakken jaarrond 25 verschillende kruiden en 8 soorten waterkers"

Ook bij de gesneden kruiden verandert er veel op de markt: oude klassiekers nemen in de gastronomie en retail nog steeds een vooraanstaande positie in, maar door de internationale keuken worden echter ook steeds meer specialiteiten steeds populairder. "Gladde peterselie, bieslook en dille zijn natuurlijk nog steeds de meest populaire soorten, maar vooral koriander en munt vertonen een sterke groei – ook door de groeiende betekenis van de internationale keuken in Duitsland", vertelt Thomas Herrmann, van het bedrijf 'Kräuter Herrmann' uit Neuss.

Herrmann Kräuter is een bedrijf dat gesneden kruiden aanbiedt en door de vierde generatie wordt gerund. Op 350 hectare worden er verschillen kruiden- en waterkersvariëteiten geteeld (waarvan 9,5 hectare beschutte teelt). De firma levert aan productverpakkers in heel Europa, evenals aan gastronomieleveranciers en de retail.

In de zomer verhandeld men zo'n 150-200 ton kruiden per week, in de winter worden er extra producten uit Italië, Spanje, Kenia, Israël en Marokko bijgekocht om de vraag te dekken. „We verpakken op 365 dagen per jaar vijfentwintig verschillende kruidensoorten en acht soorten waterkers."

"Momenteel zijn de weersomstandigheden in Spanje en Italië eerder moeilijk. De levering vanuit de Europese landen is daarom ook problematisch", aldus Thomas Herrmann, die zich bezighoudt met de inkoop en verkoop binnen het familiebedrijf. "In de zomer voorzien we de markt voor 99% met onze eigen teelt." De kruiden worden dan vanuit Neuss bijna dagelijks naar veertien Europese landen vervoerd.

"Afgelopen zomer verliep de irrigatie vanwege de droogte weliswaar zeer moeilijk, maar de kruiden op zich heeft het warme weer echter goed gedaan. Droogte met irrigatie is hier beter dan onregelmatige regen van bovenaf. Desondanks was er sprake van schaarste op de markt."

"We bieden ook meer exotische soorten aan, zoals zeekraal en Thaise basilicum, deze producten zijn echter eerder in de gastronomie populair. Door de gastronomie, maar ook de media, vertonen deze soorten inmiddels ook een bepaalde groei in de retail. Klassieke kruiden zijn daarentegen weliswaar belangrijk, maar de verkoop hiervan neemt af", weet de deskundige.

De heel bijzondere soorten hebben zich daar weliswaar nog geen vaste plaats veroverd, meent Thomas, maar kruiden zoals marjolein en oregano maken momenteel een opleving door. "We werken ook met veel aanbieders van kookboxen samen, die eveneens de vraag naar soorten zoals marjolein, oregano en lavas doen toenemen."

Herrmann Kräuter biedt ook kant-en-klare kruidenmengsels aan als convenience-product voor de retail. "We hebben bijvoorbeeld een salademengsel, met veldzuring, bieslook, peterselie en dille. Naast het salademengsel hebben we bijvoorbeeld ook soep- en mosselkruiden, evenals Aziatische en Mediterrane mengsels."

Bezoek het bedrijf op de Fruit Logistica: hal 20, stand A-19

Voor verdere informatie:
Thomas Herrmann
Herrmann Kräuter
Blindeisenweg 12
41468 Neuss
Telefoon: 02131 - 391 88
Web: www.herrmann-kraeuter.de/
E-mail: info@herrmann-kraeuter.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven